Upgrade Showtec Titan Stroboscoop

De showtect Titan stroboscoop is de laatste jaren een zeer populaire stroboscoop. Dit omdat hij een vermogen van 1500 watt heeft en DMX gestuurd is. Echter heeft deze stroboscoop origineel geen blind functie. Deze functie is echter wel in te bouwen met behulp van een nieuwe Eprom. Hieronder een kleine handleiding hoe de Eprom in gebouwd kan worden.

Showtec Titan Stroboscoop

De Showtec Titan Strobe.


Showtec Titan Strobe back, let op de 4 schroefjes waarmee het middelste paneel vast zit.

Achterkant van de strobe. Om bij de printplaat te komen moeten de 4 schroefjes van de achterkant losgedraaid worden. Deze zitten links-boven en -onder het ventilatierooster, en rechts-boven en -onder de ventilator.


Showtec Titan Strobe binnenkant

Hier is de binnenkant van de strobo te zien.
Op de print is de Eprom (grote vierkante zwarte component) te zien.

Showtec Titan Strobe, orginele eprom

De originele Eprom is te herkenen aan de Sticker met code SP750.0BJ. Let op waar het pijltje op de Eprom staan. (rechtsboven op de foto) Verwijder nu voorzichtig de originele eprom, en plaats de nieuwe.


Showtec Titan Strobe, gemodde eprom

Hier is de print met gemodde titan te zien.
Ook bij deze eprom staat op de foto het pijltje rechtsboven richting de trafo. Echter heeft de fabrikant de stikker met typenummer SP2000.OJB er andersom opgeplakt, dan deze er bij de originele eprom opzat. De eprom zit er goed in als het pijltje op dezelfde plek op de print zit, als dat het in het origineel zat.

Kanaalindeling Showtect Titan

Voor de volledigheid nog even de nieuwe kanaalindeling:
Kanaal 1: Speed
Kanaal 2: Intencity
Kanaal 3: Blinden
De titan zal zichzelf softwarematig beschermen tegen oververhitting bij het blinden. Dit door de lichtopbrengst na een aantal seconden te verminderen. Echter is het mogelijk om deze optie in operater mode te overrulen. Als de beveiligging overruled is, bestaat de kans dat de stobe overhit en onherstelbaar beschadigd.